Zapečený květák s čedarem

  • 30 min
  • Rychlé
  • Od 2 let
Zapečený květák s čedarem
  • 4 velký ks květák
  • 4 ks žloutek
  • 4 lžička paprika sladká
  • 2 lžíce sůl
  • 8 lžíce rostlinný oej
  • 480 ml smetana
  • 4 špetka muškátový oříšek
  • 400 g Čedar

Postup

  1. Květákové steaky si připravíte ze syrového a očištěného květáku nakrájeného na plátky o tloušťce asi 1,5 cm.
  2. Druhou částí pokrmu bude příprava vynikající omáčky, kterou utvoříte ze zbytků květáku, z něhož se vám nepodařilo udělat plátky. Tento jemný květák povaříte, rozmixujete a smícháte se smetanou. Květákovo-smetanovou omáčku ještě trochu dosolte.
  3. Když je připravená omáčka, předehřejte si troubu na 190 °C a na pečící papír položte lehce posolené plátky květáku. Navrch použijte trochu oleje a papriky. Nakonec je potřete žloutkem. Vše pečte asi 15 minut.
  4. Po uplynutí této doby pečené květákové steaky vyndejte z trouby, polijte je nachystanou omáčkou a nezapomeňte na posypání čedarem. Vše ještě na chvíli vraťte do trouby. Vrchní vrstva by měla mít zlatavou barvu. Připravené květákové steaky si dejte ideálně s čerstvou zeleninou.

Nutriční hodnoty

Kalorie
4360 kcal
Tuky
384g
Sacharidy
80g
Vláknina
24g
Cukry
48g
Bilkoviny
152g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.