Květákové steaky si připravíte ze syrového a očištěného květáku nakrájeného na plátky o tloušťce asi 1,5 cm.
Druhou částí pokrmu bude příprava vynikající omáčky, kterou utvoříte ze zbytků květáku, z něhož se vám nepodařilo udělat plátky. Tento jemný květák povaříte, rozmixujete a smícháte se smetanou. Květákovo-smetanovou omáčku ještě trochu dosolte.
Když je připravená omáčka, předehřejte si troubu na 190 °C a na pečící papír položte lehce posolené plátky květáku. Navrch použijte trochu oleje a papriky. Nakonec je potřete žloutkem. Vše pečte asi 15 minut.
Po uplynutí této doby pečené květákové steaky vyndejte z trouby, polijte je nachystanou omáčkou a nezapomeňte na posypání čedarem. Vše ještě na chvíli vraťte do trouby. Vrchní vrstva by měla mít zlatavou barvu. Připravené květákové steaky si dejte ideálně s čerstvou zeleninou.