Zapečený lilek plněný mletým masem

  • 45 min
  • Snadné
Zapečený lilek plněný mletým masem
  • 1 lilek
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 5 rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 150 g mozzarelly
  • bazalka
  • zeleninový vývar
  • olivový olej

Postup

  1. Jako první zpracujte lilek, který je zapotřebí zbavit slupky a nakrájet na plátky. Ty osolte a nechte chvíli odstát. Lilek se jednoduše vypotí.
  2. Během té doby osmahněte cibulku na oleji a přidejte k ní mleté maso. Použijte trochu pepře, soli a vše podlijte vývarem. Duste do té doby, dokud se neodpaří vývar. Teprve potom do směsi zamíchejte bazalku.
  3. Až budete mít hotovo, vraťte se opět k lilku, který můžete omýt, osušit a opéct, ideálně zprudka. Takto přichystaný lilek vložte na dno olejem vymazané zapékací mísy. Následuje vrstva masa, nakrájených rajčat a v neposlední řadě plátků mozzarelly.
  4. Předehřejte si troubu a pečte, dokud nebudou brambory měkké a krusta zlatavá.

Nutriční hodnoty

Kalorie
125 kcal
Tuky
6g
Sacharidy
14g
Vláknina
6g
Cukry
8g
Bilkoviny
3g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
30 min
Zapečená rajčata po bulharsku
Rajčata Sýr Paprika
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.