Začněte přípravou jednotlivých ingrediencí. Cibuli si nakrájejte na větší kostičky stejně, jako česnek a houby. Na kostky pokrájejte i vepřovou plec. Poté si dejte vařit vodu a mezitím se pusťte do restování.
Na sádle osmahněte cibulku a po chvíli přidejte česnek. Nakonec vmíchejte nakrájené maso, přihoďte kmín a houbové koření. Vhoďte ještě pokrájené houby a chvíli je restujte. Teprve poté vše zalijte nachystanou vroucí vodou. Ideálně do výšky masa.
Na pánvi si udělejte světlou jíšku z mouky a rozehřátého tuku. Přidejte ji k masu a nechte vše důkladně povařit, alespoň 15-20 minut pod pokličkou. Tu v posledních 10 minutách odklopte a nezapomínejte na občasné promíchávání. Jako zahušťovadlo použijte mouku smíchanou se studenou vodou.
Maso můžete vyndat a servírovat, omáčku lze ještě dochutit solí. K pokrmu se hodí rýže, ale i houskové knedlíky.