1.8 lžíce koření na grilovanou zeleninu nebo ratatouille
Postup
Maso si připravte den předem. Nakrájejte plátky o tloušťce 1 cm, trochu je naklepejte, potřete rumem a dejte do druhého dne do uzavíratelné misky.
Přichystejte si zeleninu k pečení. Neoloupané brambory pokrájejte na měsíčky a cuketu na hranolky. Obojí trochu zakapejte olivovým olejem a použijte čerstvé koření. Obojí připravte na pekáč s pečícím papírem.
Maso si vyndejte včas z chladničky, aby mělo pokojovou teplotu. Předehřejte si troubu na 180 °C, dejte péct zeleninu s bramborami a před koncem pečení se pusťte do přípravy masa.
Maso lehce okořeněné jalovcem obalte v mouce a začněte ho smažit na sádle s trochou špeku.
Těsně před vyndáním zeleniny z trouby ji posypte parmezánem. Potom můžete maso servírovat se zeleninou a s jarní cibulkou navrch. Vypečený špek nasypte na pečené brambory a zeleninu.