Japonské knedlíčky gyoza

  • 1 h
  • Snadné
Japonské knedlíčky gyoza
  • 300 g mletého vepřového masa
  • mletý pepř
  • 2.25 ks zázvoru
  • sůl
  • 3 stroužek česneku
  • olej
  • 2.25 ks jarní cibulky
  • 0.38 ks pekingského zelí
  • 2.25 lžíce sójové omáčky
  • 3/4 balení těsta na knedlíčky gyoza (viz foto)
  • sójová omáčka
  • smažená cibulka

Postup

  1. Připravte si mleté maso, prolisujte česnek a najemno nakrájejte cibulky a zelí. Tohle všechno smíchejte, přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí.
  2. Rozdělejte si balení s těstem, které si vždy dáte na ruku, vložíte do něj kuličku masové směsi a pevně stiskněte, přičemž konečky prstů mějte namočené vodou. Knedlíček krásně zavřete a zároveň nařasíte.
  3. Potom přichází na přetřes smažení a vaření knedlíčků. Ty položte na rozpálený olej spodní částí. Až budou mít zlatavou barvu, opatrně nalijte cca 80 ml vody a přiklopte je. Nyní je budete vařit asi 7 minut, dokud nebudou dostatečně provařené. Pokud se vám vypaří voda, klidně ji trochu dolijte.
  4. Při servírování knedlíčků neopomínejte na přílohu v podobě sójové nebo chilli omáčky.

Nutriční hodnoty

Kalorie
696 kcal
Tuky
42g
Sacharidy
15g
Vláknina
3g
Cukry
3g
Bilkoviny
63g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.