Yorkshirský puding

  • 35 min
  • Snadné
Yorkshirský puding
  • 1200 g hladké mouky
  • 16 ks vejce
  • sůl
  • tymián
  • 1600 ml mléka
  • 8 špetka sody
  • olej (nebo šťáva z hovězí pečeně)

Postup

  1. Začněte smícháním tymiánu, sody, mouky a soli. Směs důkladně promíchejte a doprostřed vyklepněte vajíčko, přilijte mléko a zapracujte do hladkého těsta, které by mělo při pokojové teplotě odpočívat 6 hodin.
  2. Formy na muffiny plňte tímto způsobem – lžíce oleje, tři až čtyři lžíce těsta. Místo oleje lze použít šťávu z hovězích jater.
  3. Předehřejte si troubu na 220 °C a pečte po dobu 20 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie
9136 kcal
Tuky
368g
Sacharidy
952g
Vláknina
40g
Cukry
112g
Bilkoviny
496g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.