Nejprve si naložte vepřovou panenku. Na počátku všeho důkladně opracujte maso, respektive ho zbavte blan, omyjte a osušte. Maso osolte, potřete olivovým olejem, česnekem a hořčicí. Takto nechte panenku odpočívat asi 30 minut v chladném prostředí.
Následuje proces pečení. Ještě, než dáte maso do trouby předehřáté na 180 °C, zatáhněte ho na pánvi ze všech stran. Do trouby vkládejte panenku posypanou nakrájenou cibulí a nechte ji péct asi 10 minut. Po uplynutí této doby panenku otočte, přidejte rozmarýn a pečte dalších 20 minut. Než budete maso podávat, měli byste ho nechat minutku odležet.
Příprava gratinovaných brambor je stejně snadná. Brambory si nejprve omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky široké asi 1 cm. Ty pak začněte skládat na pekáč. Vedle si nachystejte horkou smetanu se dvěma rozdrcenými stroužky česneku. Touto směsí polijte každou vrstvu brambor a neopomínejte ani na sůl a trochu parmazánu. Gratinované brambory upečete v troubě předehřáté na 180 °C za 30 minut.