1 hrnek škrobu (kukuřičný, bramborový nebo nejlépe tapiokový)
2 lžíce sójové omáčky
1 hrnek vody
1 hrnek kvalitního kečupu (nebo rajčatová passata)
4 lžíce třtinového cukru
4 lžíce jablečného octa
4 lžíce sójové omáčky
škrob (nemusí být)
Postup
Základem všeho je příprava jednotlivých ingrediencí. Takže si loupejte a najemno nakrájejte zázvor, vytvořte měsíčky česneku, na kostky pokrájejte papriku, ananas a nezapomeňte ani na kuřecí maso. Před krájením ho důkladně omyjte.
Osolené kostky kuřecího masa obalte v těstíčku, které vznikne smícháním sójové omáčky, škrobu a vody.
Maso by mělo následně odpočívat asi 15 minut, během nichž spojíte uvedené ingredience a vytvoříte sladkokyselou omáčku.
Naložené kuřecí maso osmahněte na oleji. Na vedlejší pánvi pak osmahněte nakrájenou zeleninu se zázvorem a česnekem. Použijte k tomu cca lžíci oleje.
Do zlatova osmažené maso vyndejte a na papírové utěrce nechte odkapat. Do pánve s restovanou zeleninou přilijte sladkokyselou omáčku. Nakonec přidejte i kousky osmaženého masa.
Sladkokyselé kuře je hotové a můžete ho podávat ideálně s rýží.