Abyste vytvořili lahodnou šťouchanou buchtu, připravte si zvlášť moučník a samotnou polevu.
Na vytvoření moučníku použijte připravené tekuté suroviny v kombinaci s práškem do pečiva, moukou, solí a cukrem. Tekutou konzistenci moučníku vylijte na pekáček vysypaný moukou a dejte péct.
Mezitím se pusťte do tvorby polevy. Rozpusťte si máslo, přidejte rum, cukr smíchaný s kakaem a vodou. Takovou směs pozvolna vařte, dokud se všechny ingredience nespojí. Hotovou polevu nechte vychladnout.
V okamžiku, kdy se vám upeče moučník, obrácenou stranou vařečky do něj udělejte díry po celé ploše. Doprostřed moučníku nalijte polevu, která musí zatéct do všech dírek.
Jen co šťouchaná buchta s polevou ztuhne, můžete ji nakrájet a podávat.