1000 ml vývar kuřecí (lze použít i zeleninový nebo vodu)
1000 g fusilli (nebo penne)
10 lžička italské bylinky
0 lžička sůl
5 špetka pepř (čerstvě mletý)
625 g mozzarella
5 svazek bazalka (nebo hladkolistá petrželka)
Postup
Omyté kuřecí maso začněte krájet na menší kousky. Před jeho smažením si nachystejte cibuli a česnek. Stačí oloupat a nakrájet nadrobno.
Základem je osmažení kostiček kuřecího masa na slunečnicovém oleji. Maso nechte jen dvě minutky zatáhnout ze všech stran a přidejte najemno nakrájený česnek a cibuli. Po krátkém restování přidejte ostatní důležité ingredience. Vsypte passatu, nakrájená rajčata a přilejte vodu nebo vývar, do něhož vhodíte těstoviny.
Důležitý je mírný oheň, při kterém se budou těstoviny vařit asi 10 minut. V průběhu této doby nezapomeňte na ochucovadla v podání soli, pepře a italských bylinek. Kvůli důkladnému provaření použijte pokličku. Zhruba po 5 minutách vaření přidejte i nakrájenou mozzarellu na kostičky o velikosti cca 1 cm. Občas vše promíchejte a vyčkejte na uvaření.
Poslední fází je podávání těstovin s kuřetem a rajskou omáčkou. Výsledný pokrm na talíři si můžete nejenom dosolit a opepřit, ale také posypat nahrubo nakrájenou bazalkou.