3.33 lžíce bezlepkové mouky Jizerka (nebo hladké mouky)
sůl k dochucení omáčky
3.33 lžíce octa
3.33 lžíce cukru
0.83 svazek čerstvého kopru
1.25 kg hovězího masa (např. zadní, přední, nebo plec)
1.67 ks cibule
nové koření
bobkový list
pepř na vývar
sůl
Postup
Vezměte hovězí maso a zalijte ho v hrnci vodou. Přidejte cibuli, koření a vařte do změknutí masa.
Ke konci vaření si můžete připravit jíšku smícháním rozpuštěného másla a mouky.
Vařené maso dejte stranou, vývar sceďte, přidejte jíšku a za stálého míchání přilijte smetanu a mléko. Nezapomeňte na pokrájený kopr, který by měl projít varem. Dochucujte solí, cukrem a octem.
Maso nakrájejte na talíř a zalijte hotovou koprovou omáčkou. Ideální přílohou je houskový knedlík.