4 lžíce bezlepkové mouky Jizerka (nebo hladké mouky)
sůl k dochucení omáčky
4 lžíce octa
4 lžíce cukru
1 svazek čerstvého kopru
1.5 kg hovězího masa (např. zadní, přední, nebo plec)
2 ks cibule
nové koření
bobkový list
pepř na vývar
sůl
Postup
Vezměte hovězí maso a zalijte ho v hrnci vodou. Přidejte cibuli, koření a vařte do změknutí masa.
Ke konci vaření si můžete připravit jíšku smícháním rozpuštěného másla a mouky.
Vařené maso dejte stranou, vývar sceďte, přidejte jíšku a za stálého míchání přilijte smetanu a mléko. Nezapomeňte na pokrájený kopr, který by měl projít varem. Dochucujte solí, cukrem a octem.
Maso nakrájejte na talíř a zalijte hotovou koprovou omáčkou. Ideální přílohou je houskový knedlík.