Indický čočkový guláš se zeleninou

  • 35 min
  • Snadné
Indický čočkový guláš se zeleninou
  • 16 lžíce oleje
  • 8 ks cibule
  • 24 ks čerstvého zázvoru
  • 8 lžička kurkumy
  • 1600 g červené čočky
  • 3200 g konzervovaných krájených rajčat
  • 3200 ml zeleninového vývaru
  • 8 lžíce garam másala
  • 800 g listového špenátu (zmraženého nebo čerstvého)
  • sůl

Postup

  1. Pusťte se nejprve do restování najemno nakrájené cibule, do které po chvilce přidáte nakrájený česnek, kurkumu a najemno nastrouhaný zázvor. Vše zamíchejte a opékejte 60 vteřin.
  2. Mezitím si propláchněte čočku a vsypte ji společně s vývarem. Následná doba vaření bude 5 minut. Teprve pak můžete přihodit špenát a rajčata.
  3. Po dalších 10 minutách vaření by měla být čočka měkká. Stačí tedy dosolit, okořenit garam masala a trochu prohřát. Někdy je zapotřebí přilít vod, která by se měla při vaření čočky vsáknout.
  4. Vytvořený pokrm servírujte s rýží uvařenou podle návodu na obalu.

Nutriční hodnoty

Kalorie
5488 kcal
Tuky
232g
Sacharidy
760g
Vláknina
104g
Cukry
136g
Bilkoviny
104g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.