3.5 hrnek červených fazolí (nebo jiných barevných)
10.5 stroužek česneku
3.5 balení loupaných rajčat
3.5 ks cibule
sůl
sladká paprika
mletý pepř
chilli (nebo pálivá paprika, čerstvá chilli paprička)
jíška
olivový olej
jarní cibulka
Postup
Ideální bude, když začnete s přípravou pokrmu den předem. Namočte si fazole do vody a nechte je v ní alespoň 12 hodin. Teprve potom je uvařte.
Potřebovat budete na nadrobno nakrájenou cibulku a jemné plátky česneku. Obojí orestujete na pánvi. Nejprve cibuli a poté k ní přihodíte česnek, nakrájenou klobásu a koření.
Další ingrediencí budou připravené fazole. Použijte konzervovaná rajčata, pokrájejte je a vhoďte do směsi. Ideálním zahušťovadlem bude jíška.
Kovbojské fazole můžete servírovat například s chlebem. Jako lahodnou ozdobu navrch použijte nakrájenou jarní cibulku.