Začněte rozkrájením všech surovin. Fazolky nakrájejte na delší kousky, rajčata na kostičky stejně, jako cukety. Cibulku pokrájejte najemno, zelí a papriky na proužky a maso na kostky. Pak se pusťte do restování.
Nejprve restujte cibulku a poté přidejte maso. Na něj nasypte trochu koření, papriky, soli a přilijte protlak. Chybět by neměly ani bylinky a vývar, ve kterém budete maso dusit asi 25 minut. Po uplynutí této doby zamíchejte a poduste ještě další ingredience, jakými jsou cuketa, zelí, rajčata, papriky a fazolky.
Poslední rajče a brambory nakrájejte na plátky. Přichystejte si zapékací mísu a vyložte bramborami spodní vrstvu. Na ní přijde polovina dušené směsi, opět brambory a druhá část směsi s bramborami navrch, včetně vyskládaných krájených rajčat. Tohle všechno posolte a přikryjte alobalem.
Předehřejte troubu na cca 200 °C až 220 °C. Vložte zapékací mísu a pečte asi 60 minut. Až budou brambory měkké, sundejte alobal a dopékejte asi 10 minut, dokud nebude vrchní krusta zlatavá.