Potřebovat budete mahshi směs, kterou vytvoříte smícháním omyté rýže s šesti stroužky rozmačkaného česneku, nakrájenou cibulí, mletým indickým kmínem, černým pepřem, trochou petržele, koriandru, kopru a soli. Do této směsi přidejte lžíci másla, dvě lžíce oleje a rajčatového protlaku. Vše důkladně promíchejte, popřípadě dochuťte solí a kořením.
Potom si nachystejte lilky, které důkladně vydlabejte, aby vám zbyl co možná nejtenčí obal. Do lilků natlačte mahshi směs a nechte si alespoň centimetr rezervu od kraje, protože rýže při vaření nabobtná.
Před vařením si udělejte dresing, který vznikne smícháním litru vody, dvou lžic rajčatového protlaku, mletého indického kmínu, kuřecího vývaru, soli a černého pepře. Tento dresing chvíli povařte a okořeňte.
Následuje vaření lilků. Jako základ vám poslouží stonky koriandru, kopru a petržele, na které přijdou stroužky česneku a nakrájená rajčata. Na to vyskládejte plněné lilky a postupně zasuňte jeden do druhého, až vnitřní směs nevytekla. Položte na ně talíř a přelijte nachystaným dresingem. Po chvíli vaření se lilky potopí a vy můžete vyjmout talíř.
Celková doba vaření je asi 35 - 45 minut pod pokličkou. Pohlídejte si, až bude uvařená rýže a lilky vyndejte. Použít je můžete třeba jako přílohu k pečenému kuřeti či v kombinaci s jinými ingrediencemi.