Francouzský ratatouille

  • 50 min
  • Snadné
  • Od 2 let
Francouzský ratatouille
  • 1 ks lilek
  • 2 ks menší cukety
  • 3 ks čerstvé papriky
  • 2 ks cibule (nejlépe šalotky)
  • 5 ks rajčat
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Pusťte se nejdříve do zpracování lilku, který je zapotřebí nechat tzv. vypotit. Nakrájejte ho, osolte, nechte odstát a potom omyjte a osušte.
  2. Nakrájejte si cibuli najemno, spařte rajčata, ať je můžete snadno oloupat a nakrájejte ostatní zeleninu.
  3. Rozpalte pánev a na olivovém oleji osmahněte cibulku, přihoďte zeleninu a vše duste asi 30 minut. Konzistence ingrediencí nesmí být kašovitá.
  4. V poslední dochucovací fázi dejte oregano, čerstvou bazalku a neopomeňte na sůl a pepř.

Nutriční hodnoty

Kalorie
632 kcal
Tuky
12g
Sacharidy
100g
Vláknina
36g
Cukry
68g
Bilkoviny
24g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.