Slovenské pirohy

  • 30 min
  • Snadné
Slovenské pirohy
  • 1 kg hrubé mouky
  • 3 ks vejce
  • 250 g tvarohu
  • povidla
  • sůl
  • 250 g másla
  • 3 lžíce strouhanky

Postup

  1. Připravte si těsto, které vznikne smícháním vlažné vody, dvou vajec a kilogramu mouky. Vše dobře propracujte. Těsto musí mít hladkou konzistenci. Nechte ho odstát alespoň 10 minut.
  2. Mezi tím si připravte náplň, kterou bude tvořit džem, popřípadě tvaroh ve spojení se solí a vajíčkem.
  3. Odstáté těsto vyválejte a nakrájejte na čtverečky. Do jejich středu vložte náplň a důkladně zabalte tak, aby vám vznikl trojúhelník.
  4. Takto naplněné těsto je nutné povařit ve vodě cca 15 minut.
  5. Pirohy podávejte posypané orestovanou strouhánkou a polité horkým máslem.

Nutriční hodnoty

Kalorie
6124 kcal
Tuky
268g
Sacharidy
730g
Vláknina
38g
Cukry
22g
Bilkoviny
171g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.