Přípravu medových řezů lze rozdělit do několika etap. Nejprve si přichystejte směs z ořechů. Na rozpuštěném másle trochu osmahněte ořechy, do kterých postupně přidáte med a cukr. Tuto směs nechte odstavit.
Další nezbytností je samotné těsto. K jeho vytvoření použijte nachystané ingredience. Těsto by nemělo lepit, což ovlivníte přidáním odpovídajícího množství mouky.
Vypracované těsto je třeba rozdělit na dvě části. Tu první vyválejte na pečícím papíru. Druhou si přichystejte stejným způsobem jen s tím rozdílem, že těsto potřete ořechovou směsí. Obě placky vložte na pekáče do předehřáté trouby na cca 170 °C. Délka pečení je kolem 10 až 15 minut.
Během této doby budete mít čas na tvorbu krému. Ten vzniká spojením Solamylu mouky, mléka a cukru. Tohle všechno povaříte, dokud nedocílíte husté kašovité konzistence. Až vám krém vychladne, zašlehejte do něj ještě máslo a trochu citronové šťávy.
Když jsou placky pečené, nechte je vychladnout. Děti mají rády, když je zakápnete mlékem, dospělí zase rumem. Spodní placku natřete krémem a položíte na ní druhou placku se zapečenou ořechovou směsí. Medové řezy pak nechte alespoň den nebo dva odležet.