Rozlámejte rohlíky na kousky a namočte je v mléce nebo ve vodě.
Po chvíli je vymačkejte a smíchejte se solí, pepřem, mletým masem, lžičkou hladké mouky a najemno nakrájenou cibulí.
Z takto vytvořené směsi začněte tvořit kuličky. Obalte je v hladké mouce a na oleji osmažte.
Potom se pusťte do přípravy omáčky, jejíž základ je tvořen najemno nakrájenou a osmaženou cibulkou. K ní přidejte česnek, hřebíček, pepř, bazalku, bobkový list, nové koření, tymián, skořicí a sůl. Mezi tyto ingredience vylijte kečup, rajčatový protlak a trochu cukru.
Do omáčky přilijte vodu smíchanou s hladkou moukou kvůli zhoustnutí. Zároveň do ní vhoďte opečené masové kuličky a vše vařte, dokud nezměknou. Poté můžete pokrm servírovat.