Znojemská hovězí pečeně

  • 45 min
  • Snadné
  • Od 2 let
Znojemská hovězí pečeně
  • 1 kg hovězí přední (loupaná plec)
  • 1 kg cibule
  • 100 g kyselé okurky (do základu)
  • 150 ml lák z okurek
  • 1 l hovězí vývar (1 l na základ + 1/2 l na pečení masa)
  • 400 g kyselé okurky (malé, k podávání)
  • máslo
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Postup

  1. Ještě, než se pustíte do přípravy masa pro znojemskou pečeni, předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Samotné zpracování masa začíná důkladným prosolením a opepřením se všech stran. Maso dejte do pekáče, podlijte vývarem a v troubě pečte asi 2 až 2,5 hodiny.
  3. Druhou fází je příprava omáčky neboli základu. Použijte sádlo, na kterém osmahnete nakrájenou cibulku. K ní přidejte také najemno nakrájené okurky, včetně trochu láku. Vše stačí zalít vývarem, osolit, opepřit a povařit přibližně 1 hodinu. Až bude základ hotový, rozmixujte ho a přeceďte.
  4. Po upečení masa ho nakrájejte na plátky, naservírujte na talíř, přidejte například uvařenou rýži a vše přelijte omáčkou. Opticky zajímavou a chutnou ozdobou jsou lehce opečené nakládané okurky na másle, které položíte na maso.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2352 kcal
Tuky
120g
Sacharidy
128g
Vláknina
32g
Cukry
92g
Bilkoviny
196g

Podobné recepty

1 h 10 min
Hovězí maso s rajskou omáčkou
Rajská omáčka Hovězí maso 2+
1 h
Balkánské rizoto
Rýže Rizoto Zelenia
1 h 40 min
Znojemská omáčka s masem a těstovinami
Těstoviny Znojemská Hovězí maso 2+
45 min
Čevabčiči plněné sýrem
Sýr Mleté maso 2+
1 h
Masové kuličky v rajské omáčce
Masové kuličky Rajská omáčka 2+
30 min
Australské placičky
Ovesné vločky Placky 2+
30 min
Placičky z kuřecího masa
Kuřecí maso Placičky 2+
30 min
Poctivé boloňské špagety
Těstoviny Boloňské 1+
30 min
Cuketový mozeček
Slanina Mozeček Cuketa 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.