Bulharská čočková polévka

  • 35 min
  • Snadné
Bulharská čočková polévka
  • 200 g čočky
  • 2 řapíky řapíky celeru
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks šalotky
  • zeleninový vývar
  • 200 ml pasírovaných rajčat
  • feferonka (podle chuti, nemusí být)
  • čubrica
  • sůl
  • hladkolistá petržel

Postup

  1. Než se pustíte do vaření polévky, namočte si nejprve čočku na hodinu do vody. Mezitím si nakrájejte celer a mrkev.
  2. Teprve potom vhoďte nakrájenou šalotku a přilijte vývar, ve kterém čočku vařte do jejího změknutí. Potom přidejte celer a mrkev. Znovu povařte a vložte propasírovaná rajčata.
  3. Po krátkém vaření se pusťte do dochucování za pomoci čubrici a soli. V rámci servírování na talíř si přichystejte nasekanou petrželku.

Nutriční hodnoty

Kalorie
352 kcal
Tuky
2g
Sacharidy
68g
Vláknina
24g
Cukry
37g
Bilkoviny
11g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.