Kuře s dýňovou omáčkou a rýží

  • 45 min
  • Snadné
  • Od 2 let
Kuře s dýňovou omáčkou a rýží
  • 1.25 ks cibule
  • 2.5 ks česnek
  • 750 g Kuřecí prsní řízky
  • 37.5 ml olej slunečnicový
  • 1.25 ks Bujón kuřecí
  • 375 g dýně Hokkaido
  • 437.5 ml voda
  • sůl
  • pepř
  • 625 g rýže Basmati
  • 1.25 ks koriandr čerstvý
  • 156.25 g zakysané smetany

Postup

  1. Nejdříve si připravte ingredience pro vaření. Začněte očištěním dýně, česneku a cibule. Poslední dvě suroviny nakrájejte najemno, dýni na trochu větší kousky. Potom následuje příprava masa, které také nakrájíte na kousky.
  2. Do hrnce si dejte trochu oleje, rozpalte ho a kuřecí maso zatáhněte. Opékejte ho asi 5 minut. Maso dejte stranou a zbylý výpek doplňte o nachystané ingredience v podobě cibule, česneku a dýně. Restujte jen krátce, asi 2 minuty. Do vroucí vody vhoďte bujón a následně s ní zalijte tuto směs s dýní, kterou budete vařit do změknutí. Obvykle stačí cca 15 minut. Nakonec ještě přihoďte odložené maso, nalijte smetanu a osolte.
  3. Výslednou směs servírujte ideálně s uvařenou rýží. Oku lahodící třešničkou na dortu je ozdoba v podobě koriandru.

Nutriční hodnoty

Kalorie
4215 kcal
Tuky
95g
Sacharidy
575g
Vláknina
35g
Cukry
10g
Bilkoviny
255g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
1 h 10 min
Hovězí maso s rajskou omáčkou
Rajská omáčka Hovězí maso 2+
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
30 min
Losos s koprovým dipem
Losos Kopr Losos Kopr
45 min
Kuřecí prsa na medu s houbami a rozmarýnem
Kuřecí maso Žampiony Rozmarýn Kuřecí maso Žampiony Rozmarýn 2+
1 h
Kuřecí játra se slaninou na smetaně
Slanina Játra Kuřecí játra Slanina Játra Kuřecí játra
2 0.0
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.